Svart fredag

Den svarte fredagen er over oss. Er dei langsinte, desse hundretusenvis av nordmenn som reiste til Amerika for over hundre år sidan? For ein grunn må det vera til at dei hevnar seg, og sender uskikkar som Halloween og Black Friday tilbake til gamlelandet.
Her tok dei med seg gode ting som lusekofte, brunost, lutefisk og lefse over «dammen», og så sender dei dette tilbake. Rett nok skal denne «Black Friday» i utgongspunktet hjelpa handelsstanden til å få svarte tal i rekneskapen i staden for raude. Men eg er redd for at det går hin vegen med dei fleste av oss andre, og det før julehandelen har starta.
Snart kjem vel kampanjar med tittelen «Saturday night feever» eller «Sunday people». Då blir det «Mandag morra blues» for mang ei lommebok.

Lars Jostein
27.11.15.

KommentarKristian Hus