Vinteraktivitetar

Kva skal eit stakkars mannfolk finna på i mørke haust- og vinterkveldar? Fjernsynstilbodet består stort sett av Grey’s Anatomy, Bonderomantikk og ei endelaus rekkje med realityseriar. Jau, ein riggar seg til med ein «feit» flatskjerm i den gamle kjellarstova, stablar godt med puter i sofaen, finn fram fjernkontrollen og stiller inn på ein fotballkanal.

Det er då inspirasjonen frå tallause «Tid for hjem»-program melder seg hos den andre halvdelen i husstanden.

– Du må mala veggene på nytt, og pussa vinduskarmane», seier kona. Det kan ikkje sjå slik ut når du skal halda til her i timesvis. 

Eg prøver meg med at sidesynet er så svekka at det så vidt rekk over fjernsynsskjermen. Leicester, Manchester United og Schrewsbury og andre krev alt fokus, og då kan veggene sjå ut nett som dei vil for min del.

Og så er det berre eit par månader til Brann startar treningskampane sine.

Lars Jostein
04.12.15.

KommentarKristian Hus