Datatrøbbel

Det er ein ting som er opplest og vedteke. Me må ha ein datamaskin eller mobiltelefon for å kunna fungera nokolunde normalt i tilværet. Ikkje nok med at me må ha ein av desse «duppedittane». Nei, me må oppdatera dei med ganske korte mellomrom for at dei skal fungera.
Eg har vore gjennom Windows 95, 98, XP.Wista, 7, 8, og no 8-1, og det var då eg oppgraderte siste gongen at eg oppdaga noko forunderleg. Eg skulle opna «mine dokumenter» i det nye systemet. Kva ser eg? Filene var ordna akkurat slik som dei var i 95-versjonen for 20 år sidan!
Kvifor i helsike har problemskaparen Windows drive og trøbla med meg alle desse åra, for så å finna ut at det dei gjorde i førre århundre var det smartaste?

No vil sikkert ein betrevitar seia at slik kunne du hatt det i alle år, dersom du hadde trykt på dei rette tastane. Men no er det slik at eg føyer meg lojalt etter det som systemskaparane legg i hendene mine. Eg tek det for god fisk dei dei seier om at alle forandringar er forbetringar.
Dei møter tydelegvis veggen av og til, dei også!

Lars Jostein
19.12.14

KommentarKristen Børje Hus