Flottaste ferjetur i Hordaland

(Foto: Terje Eikemo)

Etter at NRK Hordaland i sommar har farta rundt og testa alle sambanda i fylket, er vinnaren no kåra: MF «Kvinnherad» i sambandet Utåker – Matre – Skånevik byr på den absolutt flottaste ferjeturen. Stor stas, seier kaptein Ørjan Handeland på vegner av heile mannskapet.

Etter 19 fine og mindre fine ferjeturar i Hordaland, er domen frå ferjemeldar og NRK-reportar Oddgeir Øystese klar. «Kvinnherad» skårar best på service og fasilitetar, med ein kafé som byr på heimelaga vaflar, sveler og potetstappe, i tillegg til komlemiddag kvar torsdag, seier Øystese på statskanalen si nettside.

Han gir i tillegg plusspoeng for frosta HSD-logo på glasdører i salongen, og det faktum at bilane må rygga på ferja ved Matre kai.

Totalt fekk dette ferjesambandet 27 av 40 moglege poeng. Ferja i sambandet Sydnes – Utbjoa – Borgundøy – Fjelberg kom på ein sterk 3. plass, eitt poeng bak vinnaren.

– Det er stor stas å få så mykje skryt, det betyr noko for oss og det er veldig kjekt, seier kaptein Ørjan Handeland, og legg til at han har ein flott gjeng om bord, som gjer ein god jobb.

Sjå karakterane til alle ferjesambanda her

OrdKristian Husferje, pris, fjord, båt