Bok om Tjerand Aske

Kristian Hus 1.jpg

Midt på vinteren i 1931 sykla Tjerand Aske (1906 – 1976) over Folgefonna! Det er denne historia mange av oss har høyrt opp gjennom tidene, men forteljinga om eventyraren og den litt spesielle mannen frå Borgundøy i Fjelberg har endå fleire sider – både på godt og vondt.

Historia om Tjerand Aske er også forteljinga om ein kunnskapsrik og uvanleg småbrukar, som filosoferte mykje over meininga med livet, men som til slutt ikkje klarte å halda styr på seg sjølv og det vesle gardsbruket sitt. Alt fall i grus. Nokre dagar etter han fylte 70 år, døydde han brått på gata i Oslo.

Denne boka er i stor grad bygd på samtalar med folk som hugsar han, forutan at eg har funne opplysningar om han i offentlege skriv og dokument. Historia om Tjerand Aske er både vemodig og gripande.

Dette er mi tredje bok. Frå før har eg skrive bøker med fokus på dei eldre i Kvinnherad. No følgjer eg opp med ei ny bok til ettertanke og refleksjon.

Meir informasjon om boka kan du finna her.

Kristian Hus